برخی میگویند بین نامزدها و جریانات حاضر در انتخابات تفاوتی وجود ندارد و میگویند همه آنها بی برنامه و فاسد هستند! البته حتماً در همه جریانات سیاسی که در انتخابات ۹۶ صف آرایی کرده اند، اشتباه، فساد، بی برنامه بودن و بداخلاقی کم و بیش وجود دارد، اما برای پاسخ به این سوال که آیا فرقی […]

جریانات سیاسی حاضر در انتخابات 96برخی میگویند بین نامزدها و جریانات حاضر در انتخابات تفاوتی وجود ندارد و میگویند همه آنها بی برنامه و فاسد هستند! البته حتماً در همه جریانات سیاسی که در انتخابات ۹۶ صف آرایی کرده اند، اشتباه، فساد، بی برنامه بودن و بداخلاقی کم و بیش وجود دارد، اما برای پاسخ به این سوال که آیا فرقی بین دو جریان موجود هست یا خیر، بسیار مهم است که به سوالات زیر پاسخ بدهیم:

۱- وقتی فساد مفسدانی مثل رحیمی، مرتضوی، خاوری، بابک زنجانی، کرباسچی، جزایری، صفدر حسینی، مهدی هاشمی و… اثبات شد، توسط کدام جریانات سیاسی طرد و محکوم میشوند و توسط کدام یک تطهیر میشوند و ارتقاء میگیرند؟! آیا اگر دکترای افرادی مثل خاتمی و روحانی زیر سوال رفت محکوم میشود یا مثل مرحوم کردان مطرود میگردد؟! آیا اختلاسهای کلان تقبیح میشوند یا به عنوان معوقه بانکی کوچک شمرده میشوند؟!

۲- آیا کلیت نگرش در آن جریان به سمت حمایت از محرومان و مستضعفان است یا این که به سمت حمایت از متمولان و مرفهان و در جهت حذف یارانه ها و منت گذاشتن بابت کمکهای ناچیزی است که به محرومان میشود و اگر در جایی هم از اقشار ضعیف حمایتی بشود، در شب انتخابات، آن هم با چاشنی تهدید و منت انجام میشود!؟

۳- آیا کلیت نگرش در یک جریان این است که با استفاده از نیروی انسانی، سرمایه، معادن طبیعی و منابع داخلی باید مشکلات اقتصادی کشور اعم از اشتغال و تولید را حل کرد یا این که چشم امید آن جریان به مدیر خارجی، کالای لوکس خارجی، سرمایه گذار خارجی، پیمانکار خارجی، فرهنگ غربی، توافقات خارجی و عنایات خارجی است؟!

۴- آیا کلیت نگرش در یک جریان به این خودباوری رسیده است که برای خود جایگاه یک ابرقدرت مستقل، صاحب فکر، آزاده، عدالت خواه و استکبارستیز را ترسیم کند یا این که برای خود نقشی در حد یک مستعمره قائل است که باید نظم کدخدا و ایادیش را بپذیرد که هرچه را که ایشان به رسمیت شناختند اعم از اسرائیل باشد یا همجنس بازی، به رسمیت بشناسد!؟

۵- آیا کلیت نگرش در آن جریان این است که مدیران باید خادمانی ساده زیست و با تفکر ضد اشرافیت باشند و با مردم عادی بر فرش نشینند و فرزندانشان مثل فرزندان مردم عادی از رانت بهره نبرند یا این که برای مدیران خود جایگاه یک ذخیره ی نجومی و اشرافی و برای فرزندانشان جایگاه ویژه و رانتی قائل هستند که اگر چیزی ببرند لابد حقشان است؟!

۶- در یک نگرش پیشرفتی ارزش دارد که با توزیع عادلانه ثروت همراه باشد و در نگرشی دیگر میگویند اگر زیر چرخ توسعه فقرا له شوند یا اگر در پروژه ای صدها میلیون تومان حیف و میل شود، طبیعی است! در یک نگرش دولت خود را ملزم میداند با زمین رایگان و تسهیلات ارزان قیمت مردم را خانه دار کند و در تفکر دیگر دولت چنین تفکراتی را مزخرف میداند و حتی سازمان حمایت از مصرف کننده را سوسیالیستی و قابل حذف میشناسند.

وقتی که به این دو نوع تفکر حاکم بر جریانات سیاسی حاضر در انتخابات ۹۶ نگاه میکنیم، نمی توانیم بین آنها تفاوت قائل نشویم و بگوییم برای ما فرقی نمی کند که کدام یک از ایشان در انتخابات پیروز شود، انتخاب امروز ما قطعا در آینده ایران و ایرانی موثر خواهد بود و این با ماست که انتخاب کنیم این تأثیر، مطلوب مردم شریف و جوانان عزیز خودمان باشد یا مطلوب دشمنان خارجی ما که جز شر برای ما نمی خواهند!